mor og søn tegner

En leken vei til å sove for barn

Våren er her! Imidlertid gir velkomsten til de lysere kveldene også utfordringer, spesielt for våre minimums rutiner for sengetid. I løpet av overgangsperioden fra vinter til vår kan det være spesielt vanskelig for barna å endre sin indre klokke når den fremdeles er lett ute. Dette kan bety at barna ikke føler seg så slitne som i vinterhalvåret, noe som kan skape utfordringer ved sengetid. 

Gode ​​søvnvaner for barn 

For å hjelpe barn til å tilpasse seg de lysere kveldene og sikre at de fremdeles får den nødvendige søvnen, er det flere strategier som foreldre kan bruke. Disse strategiene kan omfatte både introduksjon av roligere aktiviteter før sengetid og et skjerpet fokus på å unngå elektroniske enheter på soverommet, som anbefalt av Psykiatri.

 

Stille aktiviteter før leggetid

Å innlemme beroligende aktiviteter før sengetid kan hjelpe barn til å vinne og forberede kroppene og sinnene til søvn. Dette kan omfatte:

  • Lesning: En rolig historie om sengetid kan være beroligende og er en hyggelig aktivitet som styrker båndet mellom foreldre og barn, I tillegg til å starte barnets fantasier. 
  • Avslappende musikk: Myk musikk eller naturlyder kan skape en beroligende atmosfære på soverommet.
  • Lette strekkøvelser: Enkle strekkøvelser kan være en fin måte å få kroppen til å slappe av og gi slipp på dagens spenning.
  • Stille spill: Barn kan også roe seg hvis du spiller et rolig spill med barnet opp for at barnet skal sove. 

Selvfølgelig er det veldig variert det som fungerer fra barn til barn. Prøv ut og se hva som fungerer for barnet ditt.  

Optimalisering av sovemiljøet 

For å sikre at barn får nok hvile til tross for de utvidede dagene, krever ikke bare tilpasning av sengetidsrutiner, men også en nøye vurdering av barnas roms miljø. Et optimalt sovemiljø som støtter dyp søvn kan være avgjørende for barn å roe seg selv når solen fremdeles skinner utenfor. 

Foreldre kan optimalisere sovemiljøet ved å sikre at rommet er så mørkt som mulig. Å bruke blackout -gardiner kan bidra til å skape en illusjon av nattetid, selv i de tidlige kveldstimene. I tillegg kan temperaturen i rommet også spille en stor rolle. Det ideelle sovemiljøet for barn er kult, rolig og behagelig. En temperatur på omtrent 18-20 grader anbefales ofte for den beste søvnkvaliteten - For barn og voksne.  

    Mindre skjermtid

    Blåse lys Fra skjermer kan forstyrre kroppens naturlige døgnrytme og gjøre det vanskeligere for barn å sovne. Derfor er det viktig å begrense bruken av skjermer, spesielt i timen opp til sengetid.

    Tips: Crateits rolle i sengetidsrutinen

    Med Crateit Hvis vi ønsker å inspirere barn og foreldre, for å minimere skjermtid og oppdage gleden ved kreativt lek. I en Crateit Produktet er over 2 timer med kreativt spill og fordypning. Det er begge med fargelegging, samlingen av Universene Så vel som spillet som følger med det. Det kan være lurt å være enig med barnet om at leken er delt før sengetid slik at barnet har noe å se frem til hver natt før sengetid. Når trelekene er farget og samlet, den kan spilles igjen og igjen.  

    Kasser leketøy Tilbyr et unikt alternativ for å erstatte skjermtid med skjermfri spill som ikke bare fremmer avslapning, men også mater barnets fantasi og kreativitet. Ved å integrere Crateit Leker I kveldsrutinen kan foreldre tilby både en pedagogisk og beroligende eiendelt før natten. Dette kan omfatte Farging av treleker, rolle -spill eller bygningssett som alle støtter kreativ tenking og problemløsning uten å overstimulere barnet. 

    Kasser Treleker har blitt skapt for å skape et sunnere lek for barn, og designet for å fremme kreativitet, moro og læring hos barn.  

    Endelige tanker fra leketøysfabrikken

    Å skape en stabil og rolig sengetidsrutine er nøkkelen til å hjelpe barn med å takle overgangen til de lysere månedene. Ved å erstatte skjermene med kreativt lek og sikre at soverommet er en beroligende oase, kan foreldre hjelpe barna å oppnå bedre søvn - selv når kveldene blir lysere. Dette sikrer ikke bare at barna er godt uthvilt, men støtter også deres generelle helse og velvære, noe som gjør vårutfordringene litt enklere💙

    Se alle våre kreative treleker og festlige kluter her.  

    Spørsmål og svar

    Spørsmål og svar om barns søvn.

    Hvor mye skal et barn sove? 

    Barn fra 1-3 år skal ha 12-14 timers søvn. Deretter følger barn fra 4-6 år hvem som må ha 10-12 timers søvn. 712-åring, må ha minimum 9-10 timers søvn. Anbefales av helse.dk.

    Når kan barn til og med sovne?  

    Ifølge Søvneksperter, kan barn fra 5 år sovne seg selv.

    Kan et barn sove for mye?     

    Jo yngre barnet ditt, jo mer søvn trenger barnet. Det er viktig å finne de riketige balanse for barnets søvn - noen trenger kanskje mer eller mindre enn andre. 

    ← Eldre innlegg Nyere innlegg →

    Nyheter

    RSS
    Pige tegner på Crateit

    Opplev gleden ved kreative leker for barna dine

    Ved Martin Kristensen

    Med Crateit Er det ikke en måte å spille på - les videre her .og lære Crateit Å vite

    Les mer
    De nyeste legetøjs trends
    Trælegetøj Viden

    De nyeste leketøystrendene

    Ved Jasmin Sørensen

    Det er viktig for barn å kunne utvikle sin kreativitet. Men hva er de essensielle leketøystrendene akkurat nå?

    Les mer